Placinta cu mere

Timp de preparare:

45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

Foaie: 1 kg faina, 800 gr. margarina, 2 pliculete de zahar
vanilat, 2 pliculete de praf de copt, 100 ml otet, putina apa (cca 100 ml)

Umplutura : 1 kg de mere, zahar ,
scortisoara

Mod de preparare:

Se amesteca praful de copt si zaharul
vanilat cu faina, apoi se amesteca cu margarina si otetul si cu apa.

Se framinta bine aluatul obtinut, se
lasa 10 minute la frigider, dupa care se scoate si se imparte in 2 sau 3 bucati
si fiecare se intinde si se face foaie. Prajitura poate avea doua sau trei foi,
dar cantitatile date sint pentru doua foi de marimea tavii de acasa. Tava se
unge foarte usor cu ulei, se tapeaza putin cu faina si apoi se pune prima foaie
in ea si se inteapa din loc in loc cu o furculita si apoi se lasa 5 minute la
cuptor, in mijloc (doar prima foaie pe tava!). Cind se scoate, se adauga merele
curatate de cotor, spalate, rase si stoarse si amestecate cu zahar si
scortisoara dupa gust. Acestea se intind uniform pe toata suprafata foii. Peste
ele se adauga a doua foaie care se inteapa cu furculita din loc in loc si apoi
se baga tava la inapoi la cuptor si se tine 30 de minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste, se serveste presarata cu zahar pudra .

Say your words

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X